Verzoek informatie
+31(0)88 – 428 31 11

Verzoek informatie

or Call +31(0)88 – 428 31 11

Zo laat u teams productiever thuiswerken?

juni 12, 2020 / Evolve IP

Hoe laat u teams productiever thuis werken?

Werken we thuis productiever dan op kantoor of niet? De meningen en onderzoeken verschillen. Er zijn namelijk wel wat afhankelijkheden. Zo leent thuiswerken zich niet voor elke beroepsgroep en wordt het pas productief als de faciliteiten goed zijn en werknemers zich aan een gezond werkritme houden. Wat kunt u als werkgever doen om uw teams productief op afstand te laten werken?    

De voordelen van thuiswerken

Volgens onderzoek van Intermediair kunnen werknemers zich thuis beter concentreren (73%) en productiever werken (70%). Uit onderzoek van The National Bureau of Economic Research blijkt zelfs dat elke thuiswerker een bedrijf geld oplevert. Doordat ze vroeger beginnen, minder lang en vaak pauzeren en zich beter kunnen concentreren. Bovendien zouden thuiswerkers meer voldoening halen uit hun werk en minder vaak geneigd zijn hun baan op te zeggen. Elke organisatie is dus al snel gebaat bij productieve thuiswerkers.

Hoe u als werkgever productiviteit stimuleert

Het gebrek aan goede faciliteiten maakt thuiswerkers al snel minder productief. Denk aan een arbotechnisch verantwoorde werkplek om langdurige uitval te voorkomen, maar vooral ook aan goede software. De drie grootste belemmeringen om goed te presteren zijn volgens thuiswerkers onderbrekingen, computerproblemen en problemen met toegang tot bedrijfsdata op afstand. Uit het whitepaper Digitale Transformatie blijkt bovendien dat de productiviteit omlaag gaat als werknemers niet effectief samen kunnen werken als ze op afstand of onderweg zijn. Dit geeft het belang van een goede digitale werkplek in de cloud aan, met één platform voor alle tools die uw teams nodig hebben.

Uit de cijfers in het whitepaper blijkt dat 72% van de organisaties die hun tools om samen te werken en te communiceren bundelen in Unified Communications kunnen rekenen op verbeterde productiviteit, betere samenwerking en snellere probleemoplossing. Vertaald naar opbrengsten kan een gemiddeld bedrijf hierdoor tot 2 uur per dag besparen op verkoopteams, 15% omhoog in productiviteit en het verlies aan klanten verlagen tot 1% doordat het sneller kan reageren op vragen. Om als organisatie flexibel en toekomstbestendig (thuis) te werken loont het dus om te investeren in goede faciliteiten. Maar uw werknemer kan zelf ook bijdragen aan werksucces.

Lees ook: ‘Hoe u thuiswerken toekomst geeft na de crisis.’

Hoe uw teams zelf productief kunnen blijven

In ons werk zijn we gebaat bij goede structuur. Thuis valt de structuur van kantoor vaak weg, dus is het belangrijk om structuur aan te brengen. Dat kan met duidelijke afspraken, maar voor een deel ligt de regie ook bij uw werknemers. Dat betekent aan de ene kant op tijd beginnen, doelen stellen en een goede planning bijhouden; aan de andere kant op tijd pauzeren en stoppen en grenzen stellen; wat is werktijd en wat is privétijd? Niemand is de hele dag productief op kantoor, dus thuis hoeft dat ook niet.  Naast de tijden bewaken helpt het ook om werk van privé te scheiden als teams thuis hun eigen vaste thuiswerkplek inrichten.

Productief samenwerken op afstand

Wat hebben uw teams nodig om goehttps://www.evolveip.nl/digitale-werkplekd samen te kunnen werken? De cloud-oplossingen van vandaag maken het productiever, gebruiksvriendelijker en makkelijker. Denk aan telefonie en chat, maar ook aan complete contactcenter-functies, identiteits- en toegangsbeheer en unified workspaces (DaaS). Bepaal de cloud-strategie voor uw organisatie en pluk de vruchten: flexibele en mobiele teams, naadloze samenwerking, betere klantervaring en hogere productiviteit.

Benieuwd hoe u naast productiviteit ook de veiligheid van thuiswerken kunt waarborgen? Klik dan hier voor meer informatie over onze unieke Microsoft Teams integratie met uw eigen telefooncentrale/ PABX. Heeft u vragen over thuiswerkoplossingen, veiligheid of bent u op zoek naar meer informatie? Wij gaan graag met u in gesprek. 

Categories: Thuiswerken Unified Communications
Aanbevolen
Dichtbij

Contact

or Call +31(0)88 – 428 31 11
Deze site gebruikt cookies voor analytische doeleinden om de inhoud van de site en de advertenties aan te passen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer weten? Raadpleeg onze privacy statement.
Close