Communiceer hoe u maar wilt

In de on-demand wereld van vandaag moeten bedrijven het voor werknemers mogelijk maken om efficiënter en deskundiger te communiceren met elkaar, klanten en partners. Niet op kantoor zijn is geen geldig excuus meer om een oproep te missen – dit zet meer en meer Fortune 500-organisaties ertoe aan om het unified communications (UC)-concept als een krachtig concurrentievoordeel te omarmen. UC combineert alle bestaande communicatie- en collaborationtools in één platform, zoals spraak, instant messaging (MSN), email, chat, webconferencing, desktop-deling en geïntegreerde toepassingen. Dit ondersteunt zowel op kantoor als onderweg een consistente ervaring. UC levert niet één, maar een hele reeks aan tools en functies, waardoor gebruikers kunnen communiceren op de door hen gewenste manier. Tegelijkertijd wordt de ervaring geoptimaliseerd door de verschillende geavanceerde communicatiemogelijkheden.

Moderne UC is beschikbaar in de cloud, maar het is meer dan slechts een aanbod van technologie ‘as-a-service’. Met de juiste UC-partner zorgt unified communications ‘as-a-strategy’ wereldwijd voor een geweldige teamgeest en wordt het bedrijf in staat gesteld om kosten te verlagen. Productiever en flexibeler te zijn.

Breng de juiste UC-strategie in kaart

Elke onderneming heeft verschillende zakelijke behoeftes, ondanks een aantal gemeenschappelijke communicatie-vereisten (zoals nagenoeg 100% betrouwbaarheid of 99,999% uptime). Verder heeft elk functionerend team unieke processen en manieren van communiceren, waardoor organisaties bij het samenvoegen van communicatie worden gedwongen om rekening te houden met alle verschillende bedrijfsonderdelen. Een evaluatie van de rol en workflow van verschillende afdelingen zal bepalen hoe een UC-platform de werknemers het beste van dienst kan zijn.

Begin met antwoorden zoeken op de volgende fundamentele vragen:

  • Wie zijn mijn eindgebruikers?
  • Werken ze in sales, dienstverlening, ondersteuning, ergens anders?
  • Welke toepassingen gebruiken ze dagelijks?
  • Waar werken ze? Zowel op kantoor als daarbuiten?
  • Is mobiliteit belangrijk?
  • Ondersteunen we “Bring-Your-Own_Device” (BYOD)-beleid?
  • Geven we onze werknemers de optie om thuis te werken?
  • Willen we leveranciers consolideren om kosten te verlagen?

Ga naar onze UC-sectie voor meer informatie over Unified Communications.