Menu
Blog

Kosten besparen met voorspellend klantcontact

Kosten besparen met voorspellend klantcontact

Speel in op de razendsnelle technische ontwikkelingen

Er is geen glazenbol nodig om te voorspellen met welke vragen klanten zitten. Internet of Things zorgt ervoor dat steeds meer automatisch wordt geregeld, waaronder ook het contact met uw klanten. Slim uitgeruste apparaten informeren gebruikers actief over de status waarin het apparaat zich bevindt. Denk bijvoorbeeld aan een auto of CV installatie die detecteert dat er onderhoud nodig is en zelf contact opneemt met een monteur. Door als contactcenter in te spelen op deze ontwikkelingen, kunnen klanten al geholpen worden voor ze de vraag hebben gesteld. Hiervan ondervindt niet alleen uw klant voordeel, maar ook het contactcenter en haar medewerkers.

Voorspellingen doen

Wist u dat 30% van het klantcontact automatisch kan worden afgehandeld? Dit betekent dat contactcenter medewerkers een derde van hun tijd kwijt zijn aan interacties die met behulp van voorspellend klantcontact voorkomen hadden kunnen worden. Met voorspellend klantcontact kan namelijk van tevoren bepaald worden waarom, wanneer en hoe een klant contact gaat opnemen. Vervolgens kan een automatisch antwoord op vragen verstuurd worden, zodat medewerkers geen tijd hoeven te besteden aan kleine vragen en meer tijd over hebben voor uitdagende interacties.

Neem bijvoorbeeld een energieleverancier die plotseling massaal wordt gebeld door klanten in een specifieke regio. De kans is groot dat er op dat moment een stroomstoring gaande is. De enige vraag waar klanten mee zitten is of het probleem zich bij hen thuis of in het netwerk bevindt. Contactcenter oplossingen kunnen dit soort situaties voorspellen en een automatisch geactiveerde aankondiging versturen, waarin bellers uit die regio direct geïnformeerd worden dat er een storing is. Hiermee wordt hun vraag gelijk beantwoord. Daarnaast kunt u klanten de mogelijkheid bieden om berichten met statusupdates te ontvangen. In de ideale situatie kan een proactief bericht er zelfs voor zorgen dat klanten helemaal niet met u hoeven te bellen. Maak zowel klanten als medewerkers blij met voorspellende contactcenter oplossingen:

Blije klanten

1. Sneller geholpen
Klanten zien hun vraag graag zo snel mogelijk beantwoord en hebben geen behoefte aan lange wachttijden. Met voorspellende klantcontact kunnen veel vragen van klanten op voorhand al beantwoord worden, voordat ze ook maar de telefoon hebben opgepakt. Medewerkers kunnen hierdoor meer tijd besteden aan vragen die niet automatisch beantwoord kunnen worden, waardoor iedereen sneller geholpen is.

2. Betere bereikbaarheid
Met proactieve communicatie en contactvoorspelling kunt u veel vragen snel en efficiënt afvangen. Zo worden wachttijden verminderd en is uw contactcenter beter bereikbaar voor klanten.

3. Proactief geïnformeerd
Door klanten proactief te informeren over de status van een apparaat of dienst, zoals een draadloos alarmsysteem, voorkomt u ongemak bij klanten. Vragen worden hierdoor al beantwoord voordat de klant ze heeft kunnen bedenken. Zo biedt u net die extra service aan uw klanten.

Blije medewerkers op het contactcenter

1. Verbeterde reputatie / klanttevredenheid
De genoemde voordelen voor de klant laten zien dat met voorspellend klantcontact een grotere klanttevredenheid bereikt kan worden en dat klanten minder moeite hoeven te doen om hun vraag beantwoord te krijgen. Op deze manier verwerft u een goede reputatie als klantvriendelijke organisatie.

2. Efficiënte werkwijze
Contactcenters streven naast klanttevredenheid ook naar efficiëntie. Met automatisch en voorspellend klantcontact kunnen contactvolumes worden teruggebracht door onnodige contacten te vermijden. Zo bespaart u direct kosten, terwijl er meer klanten geholpen zijn.

3. Onderscheidend ten opzichte van de concurrentie
De extra service die proactief en voorspellend klantcontact met zich meebrengt, zorgt ervoor dat uw contactcenter zich onderscheidt van de concurrentie. Klanten zijn bij u nog sneller geholpen en worden omgezet in loyale aanhangers van uw organisatie.

4. Meer focus op uitdagende interacties
Door kleine vragen automatisch te beantwoorden, houden contactcenter medewerkers meer tijd over voor uitdagende vragen. Hierdoor ervaren ze meer afwisseling en plezier in hun werk en heeft u met minder verloop van personeel te kampen.

Ook voorspellend klantcontact opzetten?

Met de contactcenter oplossingen van Evolve IP kunt u binnenkomende reacties voorspellen en verwerken, maar ook vanuit voorspellingen actieve uitgaande reacties naar klanten toe genereren. Download ons whitepaper en kom alles te weten over de voordelen van voorspellen! Na het lezen van het whitepaper weet u:

♦ Wat de voordelen van voorspellen zijn voor uw klanten;
♦ Wat de voordelen van voorspellen zijn voor uw organisatie;
♦ Hoe u zelf kunt starten met voorspellen.

 

Evolve IP Whitepaper Blok Voorspellen

Anderen bekeken ook

Nog meer interessante artikelen

Transformatie van Mtel/Evolve IP Europe bijna voltooid Is uw telefoonsysteem toe aan een upgrade? De financiële voordelen van Cloud contact centers
Meer nieuws

Meer weten?

Evolve IP is de gesprekspartner in klantcontact. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden voor uw organisatie.

Bel mij terug
Deze site gebruikt cookies voor analytische doeleinden om de inhoud van de site en de advertenties aan te passen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer weten? Raadpleeg onze privacy statement.
Close
Whitepaper

De belangrijkste stuurinformatie voor uw contact center

Download Nu
Chat met ons