De cloud is een metafoor die verwijst naar netwerken, in het bijzonder het internet, zoals die al geruime tijd zijn afgebeeld in technische- en netwerktekeningen. In werkelijkheid is de cloud de meest recente herhaling van een concept dat in het verleden al vele namen heeft gehad, zoals ASP (application service provider), on-demand, utility computing en as a service (Software as a Service, Infrastructure as a Service).

Computerbasics – “De Cloud”:

Een verzameling computerresources (servers, opslag, toepassingen en spraakdiensten) die naar wens aan bedrijven wordt geleverd door een provider-netwerk, waardoor apparatuur, onderhoud en beheer op locatie niet nodig zijn. Cloudtechnologie stelt IT-afdelingen in staat om naar behoefte capaciteit te verhogen of mogelijkheden toe te voegen, zonder apparatuur en software aan te schaffen (en dus ter ondersteuning hiervan geen werknemers hoeven te trainen) en geen kantoorruimte, stroom en koeling hoeven te gebruiken om het te huisvesten.

Eindgebruikers hebben direct toegang tot nieuwe, altijd beschikbare functies op vrijwel elk apparaat, waar dan ook. Ook is dit voor bedrijven een voorspelbare, abonnement-gebaseerde ‘pay-per-use’ -manier om IT te financieren.

Lees hieronder meer om meer te weten te komen over cloudtechnologie in het algemeen en waarom Evolve IP’s cloud wellicht de juiste oplossing is voor uw bedrijf:

Cloudtechnologie 101: Openbare Cloud vs. Private Cloud

Wat zijn de verschillende soorten clouds? Er zijn veel soorten clouds die u kunt gebruiken om uw bedrijf te verder te helpen.

Openbare Clouds geven de klant toegang tot een verzameling gedeelde computerresources, toepassingen en opslagruimte als één gevirtualiseerde dienst. Over het algemeen kunt u deze resources naar wens laten groeien of krimpen, en vaak zijn failover en redundantie ingebouwd. Ze worden echter (zoals de naam suggereert) openbaar en op een specifieke wijze geleverd, wat betekent dat u uw diensten niet kunt beveiligen met een privéfirewall of ze privé kunt gebruiken via uw Wide Area Network (WAN). Openbare Clouds vereisen doorgaans ook een resource voor personeelsontwikkeling en in sommige gevallen een volledige heropbouw van het applicatieframework voor fatsoenlijke functionaliteit. De Openbare Cloud wordt over het algemeen beschouwd als een “revolutionaire” benadering van Cloud Computing, omdat deze veel voordelen met zich meebrengt, maar ook een zekere mate van complexiteit en knowhow om optimaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden.

Private Clouds zijn exclusief en eigen en geven alleen u toegang tot deze diensten, waardoor deze privé kunnen worden beveiligd en gebruikt. Hoewel ze zijn ondergebracht in een provider-datacenter, maken ze geen gebruik van een verzameling resources, zodat ze niet kunnen groeien/krimpen en failover/redundantie niet inclusief zijn. Private Clouds maken meestal gebruik van dezelfde technologie (hardware, virtualisatie, beveiliging) als een on-premise-implementatie, maar worden uitbesteed aan een serviceprovider voor hosting en verzorging van de omgeving. Ga naar ‘Wat is een private cloud’ voor meer informatie. Ga naar ‘Wat is een private cloud‘ voor meer informatie.

Hybride Clouds zijn het antwoord op de problemen van beide modellen. Neem wat goed is aan openbare clouds, neem wat goed is aan private clouds en combineer de twee. Helaas zijn hybride cloudoplossingen complexer en brengt de aanschaf van hardware, beveiligingsapparaten en netwerken voor elke klant kosten met zich mee.

De Evolve IP Cloud is een Virtuele Private Cloud die dezelfde schaalbaarheid en failover heeft als openbare clouddiensten, met de privacy en beveiliging van eigen, private omgevingen. Met end-to-end klantisolatie via end-to-end Layer 2 VLAN’s, zijn Evolve IP-klanten gescheiden van andere klanten in onze gepoolde infrastructuur. Dit geeft u de mogelijkheid om privé met ons netwerk te verbinden. Bovendien werkt de Virtuele Private Cloud perfect samen met zowel nieuwe als bestaande toepassingen en heeft deze een voorspelbare, stabiele en veilige architectuur met de veerkracht en on-demand uitbreidingsmogelijkheden, die men kan verwachten van de “cloud”. De Virtuele Private Cloud, vaak aangeduid als de “evolutionaire” benadering, vereist geen aanpassingen in het applicatieframework of speciale codering voor fatsoenlijke migratie. De Virtuele Private Cloud is het beste van twee werelden.

WAAROM KIEZEN VOOR EVOLVE IP’S CLOUD?

Privacy en Beveiliging

Een van de sterkste punten van de cloud is het vermogen om gebruikers diensten te leveren, waar ze ook zijn. Daarom worden de meeste clouddiensten via het openbare internet geleverd. Hoewel dit zeker handig is voor gebruikers thuis en onderweg, brengt dit ook risico met zich mee.

In tegenstelling tot onze concurrenten, die afhankelijk zijn van het openbare internet als primair toegangsmiddel, is onze focus dat u privé en betrouwbaar toegang kunt hebben tot uw diensten via de Evolve IP Virtuele Private Cloud of, indien gewenst, op een veilige en gecontroleerde manier via het openbare internet. En omdat Evolve IP door de Betaalkaartenbranche wordt vertrouwd om netwerkbeveiliging voor bedrijven te controleren, kunt u er zeker van zijn dat de Evolve IP Cloud voldoet aan algemene- en branche specifieke privacy- en beveiligingsstandaarden.

Commerciële Focus en Ervaring

Evolve IP is geen grote dozenfabrikant of softwarebedrijf dat heeft besloten om diensten in de cloud te gaan leveren. We zijn ook geen klein cloud-bedrijf dat een enkele service via internet verkoopt. Evolve IP is doelbewust opgezet om echte bedrijven te bedienen, om de verkochte diensten daadwerkelijk te installeren en om u te ondersteunen m.b.v. een technisch engineeringteam, niet door outsourcing aan klantenservicebedrijven. (Heeft u recent Microsoft gebeld voor ondersteuning?)
Deze cultuur heeft ons in staat gesteld om een van de snelst groeiende cloudproviders in de VS te worden.

BEDRIJFSVOORDELEN

Wat Kan Evolve IP’s Cloud voor mijn Bedrijf Betekenen?

Evolve IP is voor u een betere manier om technologie aan te schaffen en te beheren. Concreet betekent dat: . .

  • Eenvoud – Onze platforms zijn door ons zelf gebouwd, alle technologieën die u nodig hebt zijn geïntegreerd en kunnen nu op abonnementsbasis als dienst aan u geleverd worden.
  • Economisch– Lagere totale eigendomskosten dan on-site apparatuur, vanwege voorspelbare maandelijkse kosten zonder de noodzaak voor vooruitbetaalde of doorlopende CAPEX.
  • Productiviteit – Krijg meer gedaan m.b.v. nieuwe functies en win tijd terug die voorheen besteed moest worden aan het onderhouden van verouderde technologie.
  • Stabiliteit– Evolve IP’s diensten worden geleverd door diverse technologiecentra via meerdere carriers, waardoor deze diensten altijd beschikbaar zijn, ongeacht de omstandigheden op uw locatie.
  • Prestaties – Onze oplossingen worden geïmplementeerd met gegarandeerde SLA’s om tegemoet te komen aan de behoeften van uw organisatie.
  • Controle– Geniet van ongeëvenaarde controle over en point-en-click-configuratie van alle diensten via ons prijswinnende OSSmosis Portaal.
  • Sociale verantwoordelijkheid – Door uw technologieën in uw cloud te plaatsen, verkleint u de ecologische voetafdruk van uw organisatie aanzienlijk.
  • Focus op Kernzaken– Outsource de technologieën die het bedrijf ondersteunen, zodat uw mensen zich kunnen concentreren op het runnen ervan.

VERHUIS NAAR DE CLOUD

Ik ben overtuigd. Wat voor soort technologie kan ik verhuizen naar de Evolve IP Cloud?

Evolve IP heeft datacenters van wereldklasse gebouwd op basis van de allerbeste technologie van Cisco, EMC, VMWare en Broadsoft en heeft verschillende tier-one-carriers met elkaar verbonden om onze Private Cloud te creëren.
Zodra u verbonden bent, kunnen we u helpen met het cloudsourcen/outsourcen van uw verschillende technologieën of met verbetering van uw bestaande investering, door alleen de zaken aan te pakken die onmiddellijk nodig zijn.
Onze cloudgebaseerde oplossingen omvatten: Toepassingen, zoals telefoon- en callcenterdiensten, email en virtuele desktops; Infrastructuur, zoals netwerken, switches, routers, virtuele servers en beheer; en een reeks Beveiligingsdiensten om uw bedrijf en uw cloud privé te houden.