Verzoek informatie
+31(0)88 – 428 31 11

Verzoek informatie

or Call +31(0)88 – 428 31 11

Efficiënt klantcontact voor DKG Groep

Klanten zo snel en goed mogelijk helpen; dat is waar DKG Groep, bekend van merken als Bruynzeel keukens, Keller keukens en DKG keukens, als grootste keukenleverancier van Europa naar streeft. Om deze doelstellingen te realiseren werken zij met Evolve IP. Als partner van DKG Groep adviseert Evolve IP hoe DKG Groep haar klantcontactstrategie kan verwezenlijken en levert hiervoor de omgeving om dit mogelijk te maken. Hierbij ligt de focus op techniek, maar zeker ook op de optimalisatie van bedrijfsprocessen.

Op weg naar succes

Samen met DKG Groep is Evolve IP een traject opgestart om het klantcontact proces inzichtelijk te maken en zo de beste oplossing voor DKG Groep te kunnen leveren. Voor dit traject hebben we gezamenlijk 3 fases gedefinieerd waarop gestuurd wordt.

Tijdens de eerste fase van dit traject is gemeten en in kaart gebracht waar de pijnpunten binnen het contact center liggen. Hieruit is gebleken dat de voormalige manier van werken van DKG Groep niet bijdroeg aan de bereikbaarheid van het contact center. De vaste contactpersoon van de klant was niet altijd optimaal bereikbaar. Hierdoor moest er intern veel worden doorgeschakeld en namen de wachttijden voor klanten flink toe.

Optimale bereikbaarheid

Op basis van de gevonden pijnpunten zijn de specifieke behoeften vastgesteld. DKG Groep wilde haar klanten beter en sneller kunnen helpen en zocht hiervoor een oplossing die het afhandelen van klantcontacten verbetert en dit goed meetbaar maakt.  Evolve IP’s callcenter oplossing “Online Bedrijfstelefonie Call Center (OBT-CC)”bleek de oplossing. OBT-CC biedt alle functionaliteiten van een telefooncentrale en call center en kon op de specifieke wensen van DKG Groep worden afgestemd. Hierna heeft het hoofdkantoor als eerste gebruik gemaakt van onze OBT-CC -oplossing. Na de eerste 6 maanden is de bereikbaarheid van DKG groep opnieuw gemeten. Doordat dit elke keer opnieuw gemeten wordt is het voor de organisatie inzichtelijk waar verbeteringen moeten worden doorgevoerd.

“Door de oplossing van Evolve IP is onze klantafhandeling efficiënter, zijn de telefoongesprekken korter en worden onze klanten goed geholpen’.”

Nadat het hoofdkantoor tevreden is over de oplossing worden in de tweede fase alle vestigingen van DKG Groep voorzien van de Online Bedrijfstelefonie oplossing van Evolve IP. Met de inzichten van de resultaten uit fase 1 wordt deze oplossing optimaal ingericht zodat deze voldoet aan de behoefte van de vestigingen.

Efficiëntere afhandeling

Tijdens de derde en laatste fase van dit traject wordt de focus gelegd op integratie met CRM en andere applicaties. In de nabije toekomst wordt door een slimme koppeling met het CRM-systeem van DKG, op basis van klantnummerherkenning, automatisch de juiste klantkaart opgevraagd. Zo kan iedere medewerker snel en gemakkelijk het probleem van de klant achterhalen en deze verder helpen. Deze integratie zorgt voor een efficiënte afhandeling van klantcontacten, kortere telefoongesprekken en goed geholpen klanten. Precies wat DKG Groep nodig heeft om haar bedrijfsprocessen op het gebied van klantcontact te optimaliseren.

In de cloud

De oplossingen van Evolve IP worden als Private Cloud oplossing geleverd volgens het SaaS-leveringsmodel. Hierdoor kan er locatie-onafhankelijk gewerkt worden. Daarnaast wordt er inzicht in de telefonische beschikbaarheid van medewerkers verkregen. Hierdoor kan snel een beschikbare medewerker gevonden worden voor een klant en kunnen de klantgegevens op iedere werkplek opgevraagd worden. Door de samenwerking met Evolve IP, beschikt DKG Groep over een palet aan online diensten waarmee zij nog beter in staat zijn om hun klanten te helpen.

Partnership

Evolve IP werkt nauw samen met DKG Groep. Naast het technische beheer van de oplossingen, denkt Evolve IP proactief mee over ontwikkelingen en verbeteringen. Hierdoor gaat de relatie tussen Evolve IP en DKG Groep verder dan puur dienstverlening en is Evolve IP een vertrouwde partner en consultant geworden voor DKG Groep.

Meer informatie?

Wilt u weten hoe Evolve IP u helpt met de migratie van uw communicatie-infrastructuur naar de cloud? Neem vrijblijvend contact op met een van onze consultants op via 088 – 428 31 11, of vul hier het contactformulier in. Benieuwd hoe efficiënt uw klantcontactproces? Download het klantcontactmodel en bekijk waar er voor u winst te behalen valt.

Aanbevolen
Dichtbij

Contact

or Call +31(0)88 – 428 31 11
Deze site gebruikt cookies voor analytische doeleinden om de inhoud van de site en de advertenties aan te passen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer weten? Raadpleeg onze privacy statement.
Close