Verzoek informatie
+31(0)88 – 428 31 11

Verzoek informatie

or Call +31(0)88 – 428 31 11

Slimmere communicatie als sleutel voor hogere productiviteit

oktober 17, 2019 / Evolve IP

Slimmere communicatie als sleutel voor hogere productiviteit

De manier van communiceren is veranderd en verandert nog steeds. Het gaat steeds sneller en over meerdere kanalen, maar wordt vooral ook ingegeven door de gebruikers die zelf willen bepalen op welke wijze zij in contact staan met klanten, collega’s en vrienden. Op deze ontwikkeling wordt massaal ingespeeld door software leveranciers en telecom providers. Dit gaat tevens gepaard met een grote transitie van traditionele systemen op locatie, de zogenaamde “ on-premise of premise-based” oplossingen, naar oplossingen in de cloud. In het vakjargon worden deze ontwikkelingen vaak gevat binnen de term “ digitale transformatie”. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw organisatie niet achter blijft in deze digitale transformatie?

Hou focus

Door de groei van het aantal leveranciers wordt een toenemend en gevarieerd aantal communicatie oplossingen aangeboden in de markt. Een groot deel daarvan zijn op zichzelf staande systemen die vaak worden aangeboden door leveranciers die dit niet zelf leveren. Daarom is het voor u van groot belang dat u focus houdt op uw doelstellingen. Wat beoogt u met het aanschaffen van een nieuw systeem?

Daarbij is de belangrijkste vraag: wat betekent dit voor uw interne bedrijfsvoering en werkt een nieuwe oplossing integraal samen met de bedrijfstoepassingen die u al in gebruik heeft?

Unified Communications

In de wereld van communicatie wordt de term Unified Communications gebruikt. Kort gezegd houd deze term in “ verbonden communicatie”, dus een communicatieproces waarin uw bedrijfstoepassingen en communicatietoepassingen integraal met elkaar in verbinding staan. Uw medewerkers kunnen optimaal met elkaar samen werken en hebben toegang tot alle relevante gegevens uit betrokken bedrijfsapplicaties die nodig zijn in een gesprek.

Tja, en dat is vaak het onderscheidende criterium als u op zoek bent naar een modern en nieuw communicatie systeem. Het aanschaffen van Microsoft Teams betekent helaas ook dat u niet kunt samenwerken met uw leverancier die met Zoom werkt. Dit vraagt een goede visie op uw doelstellingen en de juiste strategie voor de toekomst.

Optimaal samenwerken kan niet zonder integrale communicatie

Zakelijke besluiten worden genomen tijdens vergaderingen en gesprekken. Om dit optimaal te kunnen doen hebben de deelnemers realtime alle informatie nodig en de juiste gesprekspartners, ongeacht waar de gegevens staan of waar de deelnemers zich bevinden.

Dit alleen vraagt al om een cloud toepassing. Dit faciliteert optimaal het werken op afstand. Met een UC oplossingen kunnen gebruikers niet alleen bellen, maar ook tijdens het gesprek bestanden en schermen delen, een video call opzetten en externen uitnodigen in de groep. Een interface met de ERP of CRM systemen van uw bedrijf maakt het nog veel effectiever en efficiënter omdat de deelnemers dan direct beschikken over de laatste statusinformatie van het onderwerp of van de betreffend klant.

Snelle toegang tot informatie, collega’s en benodigde mensen voor een gesprek zorgt voor het verhogen van de productiviteit. De medewerkers van nu kunnen niet meer zonder deze ondersteunende systemen. Zij eisen op wanneer en waar zij willen werken en op welke manier zij met elkaar in contact willen staan.

Optimaliseer uw strategie!

Om mee te gaan met deze digitale transformatie helpt Evolve IP u bij de ontwikkeling van een cloud communicatie strategie, die aansluit bij uw interne communicatie en de behoefte van uw medewerkers. Download hier gratis ons whitepaper over alle trends en ontwikkelingen rondom de digitale transformatie.

Categories: Cloud communicatie Unified Communications
Aanbevolen
Dichtbij

Contact

or Call +31(0)88 – 428 31 11
Deze site gebruikt cookies voor analytische doeleinden om de inhoud van de site en de advertenties aan te passen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer weten? Raadpleeg onze privacy statement.
Close