Verzoek informatie
+31(0)88 – 428 31 11

Verzoek informatie

or Call +31(0)88 – 428 31 11

Hoe u thuiswerken toekomst geeft na de crisis

april 21, 2020 / Evolve IP

Hoe u thuiswerken toekomst geeft na de crisis

Niemand had verwacht dat in april 2020 bijna elke Nederlander vanuit huis zou werken. Die plotselinge omslag heeft zo zijn voordelen. Minder files en schonere lucht bijvoorbeeld. Maar ook werktechnisch: minder ziekteverzuim, een betere werk-privébalans en in veel gevallen ook een hogere productiviteit. Waarom zou u niet ook na de crisis het thuiswerken voortzetten? Met deze 6 tips bereidt u zich voor op het thuiswerken van de toekomst en loopt uw organisatie na de crisis voorop.  

Nederland en thuiswerken

Van alle Europese landen was Nederland al kampioen in thuiswerken: volgens het CBS werkte 39 procent van de beroepsbevolking in 2019 al weleens thuis. We staan bekend om onze vergadercultuur aan tafel, toch hebben nu veel meer werknemers noodgedwongen de stap moeten maken in online werken en vergaderen. Dat effect zal ook na de crisis merkbaar blijven. Reden dus om het op afstand samenwerken en communiceren te verankeren in uw organisatie.

1: Afspraken

Het klinkt misschien flauw, maar om thuiswerken met succes structureel in te bedden zijn eerst goede afspraken nodig. Niet alleen voor u als werkgever, maar ook voor uw werknemers. Thuiswerken roept namelijk juridische en financiële vragen op, zoals verzekeringen en het gebruik van apparatuur. Het is ook zaak om duidelijke KPI’s af te spreken om te kunnen sturen op resultaten in plaats van op werktijden. Als u deze checklist met 5 stappen volgt, komt u tot goede afspraken en een gedegen thuiswerkprogramma.

2: Structuur

Callcenter-agents die thuis kunnen werken melden zich minder vaak ziek volgens het CBS. Moet u werknemers dan altijd thuis laten werken? Dat is uit psychologisch oogpunt niet wenselijk. We hebben namelijk behoefte aan contact, maar ook aan de grenzen en structuur van kantoor. Met structureel 1 of 2 dagen in de week thuiswerken zouden we optimaal profiteren van de voordelen.  Naast de structuur in het aantal thuiswerkdagen is het ook zaak om structuur tijdens de dag aan te brengen. Stimuleer werknemers om zoveel mogelijk dezelfde werktijden aan te houden als op kantoor: op tijd beginnen, op tijd pauzeren en op tijd stoppen.

3: Hardware

Werken aan de keukentafel is natuurlijk niet zo ergonomisch verantwoord als werken op kantoor. Als thuiswerken structureel wordt, is een comfortabele werkplek een must om ook thuis langdurig productief te blijven werken.

Een goede werkplek thuis bestaat uit:

  • Verstelbare bureaustoel
  • Verstelbaar bureau
  • Laptop
  • Laptopstandaard of losse monitor
  • Toetsenbord en muis
  • Optioneel: printer

Lees ook: ‘ Zo laat u Teams productiever thuiswerken’

4: Software

Communicatie en samenwerking zijn de belangrijkste elementen van de gemiddelde werkdag. Ook thuis! Alleen al aan communicatie met collega’s, klanten en relaties besteden we meer dan tweederde van onze werkdag. Om dit ook op afstand goed te kunnen doen, is een goede digitale werkplek onmisbaar. Maar welke software kiest u? Er zijn zoveel verschillende tools beschikbaar, dat het verstandig is om eerst uw behoeften in kaart te brengen. Welke eisen stellen u en uw werknemers aan de programma’s? Hoe gaat u om met veiligheid en privacy? Met welke functionaliteiten versoepelt u de samenwerking? Voorkom dat uw teams te veel tools door elkaar gaan gebruiken, want dat leidt al snel tot verlies van tijd en productiviteit.

De strategie voor structueel samenwerken op afstand

Om van werken op afstand ook na de crisis een succes te maken zijn dus goede afspraken nodig, structuur en de juiste keuzes in hard- en software. Het liefst gebundeld in één strategie voor de toekomst. Beginnen kan al snel, door uw in- en externe communicatie eens onder de loep te nemen. Waar ervaart u knelpunten of waar wilt u verbeteren? In hoeverre kunt u vooruit met uw bestaande applicatielandschap? Of staat u aan het begin van een digitale transformatie en ligt de wereld open voor het nieuwe werken in de cloud? Nu investeren betekent al vroeg oogsten, want de wereld werkt online. Daar zijn we nu allemaal wel achter.

Wilt u een kijkje in het thuiswerken van de toekomst? Schrijf u hier in voor de online inspiratiesessie over de thuiswerktools van de toekomst, iedere donderdag om 10:00 uur. 

Categories: Call Center Cloud communicatie Thuiswerken Unified Communications
Aanbevolen
Dichtbij

Contact

or Call +31(0)88 – 428 31 11
Deze site gebruikt cookies voor analytische doeleinden om de inhoud van de site en de advertenties aan te passen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer weten? Raadpleeg onze privacy statement.
Close